Cosmicus Talent Ontwikkeling

Op basisschool Cosmicus vinden wij talent erg belangrijk. Daarom organiseren wij naschool talent ontwikkelingsactiviteiten. Basisschool Cosmicus werkt samen met brede school aanbieders. Deze activiteiten zullen begeleid worden door docenten van buitenaf. Deze activiteiten vergroten het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen, doordat ze zich ook met andere vakgebieden bezig houden. Ze ontdekken waar ze goed in zijn en kunnen hun talenten laten zien. Ook verkrijgen leerlingen aan de hand van de extra activiteiten nieuwe sociale vaardigheden; ze moeten zich bijvoorbeeld aanpassen aan een team en leren te werken in groepsverband. Daarnaast wordt hun taalvaardigheid extra ontwikkeld, doordat ze in een bepaald vak nieuwe woorden leren. We willen deze activiteiten twee dagen per week gaan aanbieden, in blokken van ongeveer 8 weken.
In het schooljaar 2015-2016 zullen de volgende activiteiten verzorgt worden:
  • Sport & Spel; door meester Erwin (gymleerkracht)
  • Muziek; door meester Luis (het Koorenhuis)
  • Wetenschap en techniek; door meester Kees (Talentenclub)
  • Robotica; door Skills for kids
  • Dans, door Skills for kids
  • Schaken, door meester Andre (Schaakbond)
  • Spaans; door meester Jean Paul
  • Cambridge Engels, door juf Carolien

Samenwerkingspartners:

Logo_Talentenclub
De Talentenclub legt de nadruk op talentontwikkeling en wil de talenten van kinderen op jonge leeftijd boven water brengen. Zo zorgt Talentenclub dat de kinderen met die talenten wat mee gaan doen. Talentenclub is een activiteit van Instituut Het Centrum en verzorgt lessen in Wetenschap & Techniek en Kunst. Voor meer informatie surf naar www.detalentenclub.nl.
skills
“Meer dan 16 jaar ervaring in het onderwijs”. Vanuit die achtergrond zitten wij bij u aan tafel. We voelen in een split second aan waar de behoefte ligt en hoe we er voor kunnen zorgen dat de activiteiten binnen uw school inhoudelijk en geruisloos verlopen. De vakdocent maakt het verschil.