De Koningsspelen


Op vrijdag 26 april heeft onze basisschool meegedaan met de landelijke Koningsspelen. Het sloot goed aan bij ons project 'Ik hou van Holland'.

Koningsontbijt
Om 8.30 uur zijn wij begonnen met een gezond ontbijt in de klas. Het ontbijt bestond uit bruinbrood, allerlei beleg, snacktomaten, melk, chocomelk en een appel. Na het ontbijt deden de kinderen het Koningsspelen T-shirt aan en de Cosmicus pet op. Gezamenlijk zijn we naar de gymzaal gegaan waar we op de beamer de landelijke opening hebben bekeken. Tijdens de opening hebben ook onze kinderen meegedaan aan het dansje 'Bewegen is gezond'. Hierna zijn de kinderen in groepjes onder begeleiding van de ouders en stagiaires begonnen aan de sportieve Koningsspelen. We hadden wel even pech met het weer. De activiteiten die buiten plaats zouden vinden, zoals de wipe-out baan en het springkussen, hebben we dan ook niet kunnen doen. Gelukkig hadden we binnen nog veel meer leuke activiteiten waar we van konden genieten.

Prijsuitreiking
De koningsspelen hebben we afgesloten met de prijsuitreiking van de Koningsspelen en het Open Podium. De prijsuitreiking werd gedaan door onze nieuwe koning Willem Alexander (juf Tamara) en zijn vrouw koningin Maxima (juf Lisette). De foto's van de groepjes die de eerste, tweede en derde prijs hebben gewonnen tijdens de Koningspelen en de bekers die zij hebben gewonnen zullen geplaatst worden in de vitrinekast.
De uitslag van het Open Podium was als volgt:
Eerste plaats: Asena Kayra Ozer en Taha Ali Unal uit groep 3, met hun mimeoptreden.
Tweede plaats: Annemaria Bardan uit groep 2, met het prachtige liedje dat zij gezongen heeft.
Derde plaats: Meryem Cakir uit groep 4, met haar super mooie balletdans.

Wij feliciteren zowel de winnaars van de Koningsspelen als van het Open Podium en bedanken hen en alle andere kinderen voor hun inzet!